Test Your Homeschooler’s Presidential Knowledge

Test Your Homeschooler's Presidential Knowledge

This Presidents’ Day, test your knowledge of the leaders of our land with this fun, 10-question quiz! From previous professions to the most common presidential birthplace, there’s a topic to challenge every history buff.

1. The University of Virginia was founded by __________.
A. John Quincy Adams
B. James Monroe
C. Thomas Jefferson
D. Andrew Jackson

2. Which president was the first to travel abroad while in office?
A. Theodore Roosevelt
B. William Howard Taft
C. Warren G. Harding
D. Franklin D. Roosevelt

3. __________ was Princeton’s first graduate alumnus.
A. Martin Van Buren
B. John Adams
C. John Quincy Adams
D. James Madison

4. Before becoming president, this man was a peanut farmer.
A. Jimmy Carter
B. John Tyler
C. Calvin Coolidge
D. Grover Cleveland

5. Which president officially named The White House?
A. John Adams
B. Andrew Jackson
C. Rutherford B. Hayes
D. Theodore Roosevelt

6. This man is the only president to hold a doctorate degree.
B. Franklin Pierce
C. Woodrow Wilson
D. James Garfield

7. How long do retired presidents and first ladies receive protection form the Secret Service after leaving office?
A. 5 years
B. 10 years
C. 15 years
D. 20 years

8. Which president was the first and only to be elected unanimously by the Electoral College?
A. George Washington
B. James Monroe
C. Thomas Jefferson
D. Abraham Lincoln

9. __________ was the first left-handed president.
A. James Buchanan
B. James Garfield
C. Zachary Taylor
D. William Howard Taft

10. Which state is the birthplace of the greatest number of presidents?
A. Texas
B. Ohio
C. Virginia
D. Massachusetts

Share your favorite presidential trivia below!

Answers:
1. C
2. A
3. D
4. A
5. D
6. C
7. B
8. A
9. B
10. C

Share This Article

Comments(0 comments)


Homeschool eNews


Want more information?


We're available right now!

Call 1-800-622-3070

CHAT NOW Schedule a CALL BACK Free GETTING STARTED GUIDE Email us a MESSAGE